Du kanske har tävlat i många år med din hund eller bara helt enkelt är nyfiken på att börja men är lite osäker då du säkerligen redan har sett att det är en dyr sport att hålla på med. Allt från resor till utrustning och mycket hundmat. Detta gör att många drar sig från att tävla med sin hund och allt det positiva som det för med sig.

Sponsor till vad?

Att behöva spendera pengar på allt som det innebär med att tävla med sin hund är absolut inte det bästa som finns i sporten. Om du känner dig manad kan du leta efter sponsorer och då är det bäst om du riktar in dig på något specifikt område. Det blir lättare att säkra en sponsor och du vet precis vad du kan förvänta dig. Något som alltid kostar mycket pengar är mat. Det är ett av de enklaste områden där du kan skaffa dig en sponsor. Prata gärna med butiker eller direkt med företagen som tillverkar eller distribuerar maten. Om du kan få någon som sponsrar maten kan du lägga resten av pengarna på att förbättra din utrustning eller resorna och boendet.

Försök gärna hitta ett företag som finns nära där du bor, de tycker normalt sett om att sponsra lokala företeelser och de flesta tycker om hundar. Det behöver absolut inte vara ett företag som har med hundar att göra. Det flesta större företag letar alltid efter att synas och hundtävlingar är något som många går och ser på.

Vad har du att erbjuda?

Det är viktigt att veta vad du kan ge i utbyte till det företag som bestämmer sig för att sponsra dig och din hund. Tänk igenom och skriv gärna ned det som du kan tänka dig att göra, skapa en handlingsplan. Du ska marknadsföra företaget.

Din hund behöver inte vara VM-mästare för att få en sponsor. Ge bara inte upp, du kommer att lyckas.