Om du är med i en kennelklubb eller liknande som ska ordna en hundtävling kan det vara klokt att börja leta efter sponsorer i god tid. Det kostar en del att ha tävlingar och det är dessutom mycket som ska ordnas. Men vad kan en sponsor hjälpa till med?

Priser till tävlande

När man ska ordna en hundtävling kan man räkna med att det blir en hel del vinnare. Som vinnare förväntar man sig ofta ett pris och det är här sponsorerna kan stå till tjänst. En sponsor kan till exempel sponsra med hundmat, livsmedel, blommor eller kanske en fin prydnadssak.

Mat och dryck

Sponsorer kan också sponsra med mat och dryck samt kanske även med tillagning av maten. En livsmedelsaffär kanske kan bistå med korv, hamburgare och annat som kan grillas under sommaren. Om tävlingen sker under vintern kan man bjuda på soppa eller annan mat som är lätt och går snabbt att tillreda för många personer samtidigt. Om livsmedelsaffärens personal gör ett gott arbete och många gillar maten kommer flera tävlande säkert att stanna till och handla med sig lite gott hem. Kanske kan lite godsaker också ligga med i vinnarnas priser?

Reklam på tävlingsplatsen

Sponsorer vill ofta ha något i gengäld för att de sponsrar en hundtävling. Reklam i olika form är ofta uppskattat. Om tävlingsplatsen inte är så dekorativ i sig kan lite reklam också pigga upp. Annonser kan också finnas på tävlingshinder av olika slag med mera. Även det ger lite extra dekoration och såväl tävlande som åskådare kommer att lägga märke till sponsorerna. En fördel med reklam på hinder är dessutom att eventuella fotografer får med reklamen på bilder. Det kan göra att reklamen sprids än längre när bilderna når tidningar med mera. Ju större tävling, desto mer kan reklam och sponsring ge både stora och små företag.